woensdag 28 augustus 2013

BROOD ZONDER TARWE


brood zonder tarwe/gluten 

tarwe/glutenvrije broodmix vind je ondertussen overal maar is a) duur en b) je weet niet wat de ingredïenten zijn.

dus, zoals Heston Bloomingdale dagelijks uitproberen en experimenteren, en opnieuw deeg maken en uittesten, tot ik de perfecte mix gevonden heb 

mijn eigen recept, echt overheerlijk (alle ingrediënten verkrijgbaar in de Bio Planet)
- 50 gr kastanjebloem
- 50 gr sojabloem
- 50 gr rijstmeel
- 50 gr maismeel
- 50 gr havermoutvlokken
- 50 gr kikkererwtenmeel
- 50 gr volkoren boekweitmeel
- 2 eetlepels gemixte zaden & pittenmengeling (bv pompoen, goji, chia, zonnebloem, lijnzaad, sesam,...)
- 2 gemixte bananen (die smaak je achteraf niet, maar bindt het deeg)
- handvol noten
- fleur de sel (of zout)
- koffielepel koskosolie (of een andere vetstof die 200° aankan - natuurlijk geen transvetten!)
(evt. 10 g gedroogte gist in lauw water of baksoda om het deeg wat luchtiger te maken)

vocht toevoegen tot het deeg de substantie heeft van cakedeeg. niet laten gisten/rijzen.

35 min op 200° C

het brood is licht, maar niet luchtig en ook niet droog zoals tarwebrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen