falafel is de ideale vleesvervanger. het basisingrediënt zijn kikkererwten en je kan de kruiden variëren naar smaak.
handig is een hele voorraad te maken, af te bakken en te bewaren in de diepvriezer tot je er een aantal nodig hebt.
recept:
- kikkererwten (200 gram)
- koriander
- 2 uien
- 4 knoflookteentjes
- rood pepertje of gedroogde rode peperschilfers
- zout
- komijn (is absoluut nodig voor de typische Marokkaanse smaak)
- wat meel (ik gebruikte Teff)
- een scheutje arachideolie
in de oven voor 25 minuten op 160°
de geur van geroosterde knoflook en komijn is niet te weerstaan. deze voorraad heeft het avondeten niet gehaald, en werd als tapa met een dipsausje in de loop van de namiddag opgegeten...
de geur van geroosterde knoflook en komijn is niet te weerstaan. deze voorraad heeft het avondeten niet gehaald, en werd als tapa met een dipsausje in de loop van de namiddag opgegeten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten