donderdag 29 mei 2014

HET BOERENBED


29 mei 2012

Vrijdagavond 28° en een verlengd weekend voor de deur. Even wachten op een vliegtuig uit Istanbul en een schoolbus uit Trier. Reiszakken vol zomerspullen, terwijl op de website aangeraden wordt flanellen pyjama's, waterkruiken en laarzen mee te brengen. 
Net voor 10 u 's avonds rijden we het domein op. Een oude Engelse villa met erkers, torentjes en dakkapellen op de top van een heuvel, omgeven door een verwilderde Engelse tuin en 8 ha heuvellandschap tot in het dal. Een parel van een woning, een prachtig stukje Ardennen. Dit domein werd 8 jaar geleden een stoeterij en 3 jaar geleden plaatste Het Boerenbed 8 tenten. 
Na een warm ontvangst de bagage op de traktor en we bolderen de heuvel af. Het is ondertussen donker en de verkenning van onze tent gebeurt op de tast. De boer steekt de kandelaarkaarsen boven de boerentafel aan en met olielampen verkennen we de kamers. 
Te warm & te laat om nog hout te gaan klieven voor de houtkachel. Maar 's nachts wordt het koud. We liggen te bibberen onder onze dons, zoeken onze zomerkleren om in laagjes aan te trekken en kruipen dicht tegen elkaar. We ruiken de brandende houtkacheltjes in de andere tenten...
1 opmerking: