vrijdag 23 januari 2015

DE ARCHITECTUUR/INTERIEUR LENS


breedhoek Canon 17-40mm 1:4 EF USM


review camershop.be:
"In combinatie met een analoge SLR camera is het al een perfect objectief, maar de EF17-40mm f/4.0L USM functioneert optimaal bij digitale SLR camera's met een beeldsensor kleiner dan 35 mm. Bij dergelijke digitale SLR camera's zorgen deze brandpuntsafstanden voor een beeldhoek die overeenkomt met die van een 28-70 mm lens op een 35 mm camera, waarmee het het ideale standaard zoomobjectief is.
De EF17-40mm f/4.0L USM heeft 12 lenselementen gerangschikt in 9 groepen. De super spectra coating op de elementen zorgt voor een optimale kleurbalans en minimaliseert reflectie. Voor een perfecte beeldkwaliteit over een zoombereik van 17 - 40 mm gebruikt de lens drie asferische elementen in twee verschillende uitvoeringen, waarbij Super UD (Ultra low Dispersion) glas wordt gebruikt om chromatische aberraties te voorkomen die de helderheid langs de randen van het onderwerp kunnen beïnvloeden.
De minimum scherpstelafstand is slechts 28 mm over het gehele zoombereik.
De Auto-focus werkt dankzij de centrale verwerkingseenheid met een verbeterd AF algoritme snel en stil. Je kunt het AF programma naar keuze overschrijven als je handmatig wilt scherpstellen.
Dankzij het elektromagnetisch geregelde diafragma zorgt de cirkelvormige lensopening van de EF17-40mm f/4.0L USM op foto's voor een verbeterde registratie van de onscherpe achtergronden.
Tijdens het scherpstellen zal de voorzijde van het objectief niet roteren. Dit betekent dat polarisatiefilters ook tijdens het in- en uitzoomen kunnen worden gebruikt. Aan de achterzijde van het objectief bevindt zich een inschuifbaar gelatine filterhouder.
De EF17-40mm f/4L USM is goed bestand tegen stof en vocht en is ideaal voor barre omstandigheden. In de lens is milieuvriendelijk loodvrij glas toegepast."fotografie: Carolien Willems
Geen opmerkingen:

Een reactie posten