woensdag 1 augustus 2012

NAVAJO'S


Kajenta, Arizona

"...na een dag langs indrukwekkende canyons, woestijnen, plateau's en de woeste Colorado rivier rijden we de Four Corners binnen, een uitgestrekt geïsoleerd gebied deels Utah, Arizona, Colorado en New Mexico, bezaaid met nationale monumenten en parken, oude ruïnes en spectaculaire kloven, en vooral: grotendeels indianenreservaat.
honderden kilometers oogverblindend en afwisselend landschap, met dan
te midden van al die schoonheid in groot contrast de huisvesting van duizenden Indianen: uitgeleefde caravans & platen hutten. zonder het minste comfort. armoede en ellende. dit is het verborgen stuk Amerika dat wij niet kennen.
iedere 100 km een bevoorradingspunt, met hooguit een tankstation en hamburgertent. wij houden voor de nacht halt in Kayenta, met uitzicht op Monument Valley. het hotel wordt gerund door Navajo-indianen, de kamers zijn met traditioneel felgekleurd weefwerk ingericht. jonge Indiaantjes verzamelen 's avonds rond de hamburgertent. en dan zien we dat ze niet anders zijn dan andere tieners, met hun nieuwste iphones en ipads, surfend op de gratis wifi.."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten