woensdag 1 augustus 2012

SAN FRANCISCO"...na het land van mannen in houthakkersplunje met petten en lange baarden, obese vrouwen in te kleine lycra, pickup-trucks, drankfonteinen softdrinks, gefrituurd eten, armtierige trailerparken & industriële landbouw zover het oog kan reiken, naar een stukje atypisch Amerika: SAN FRANCISCO.
wat een stad! zo mooi als we het herinnerden.
4O heuvels bezaaid met de mooiste houten Victoriaanse woningen in lieve pasteltinten. een spectaculair zicht op de oceaan van op iedere straathoek.
restaurants & bistro's met terrasjes, knusse straten en een heel andere bevolking. dit lijkt Europa wel!
er wordt heel wat gegild op de achterbank als we in ware roller-coaster-stijl de buitengewoon steile straten op en af rijden. Alcatraz en de Golden Gate staan te blinken in de baai.
tegen sunset vallen we op goed geluk een Italiaans ristorante binnen. Capp's corner, een gezellig familierestaurant met geruite tafellakens, waar afgaand op de grote ingekaderde foto's aan de wand, al heel wat sterren aanschoven. de eigenaar komt al snel bij ons zitten, de wijn 'on the house'. het was het lekkerste diner van de afgelopen 2 weken..."

"...het was 3000 km geleden, sinds Santa Monica en zijn leuke cruisers op het strand, dat we nog gefietst hadden - dus vanmorgen allemaal helmen op en met mountainbikes van Pier 39 via Fishermen's Wharf naar de Golden Gate. de haven en kust zijn hier met hun hellingen een stuk pittiger, maar de panorama's vanuit de hoogtes ook een stuk spectaculairder.
we fietsen door het sportdorp in de haven, van waaruit de afgelopen dagen het wereldkampioenschap zeilen in de baai georganiseerd werd. 
we fietsen ook langs zeeleeuwen en pelikanen, langs standjes met crab chowder, Alcatraz-gadgets en oesters met parels.
we sluiten de namiddag af in het zwembad, geven onze laatste centen uit in de Apple-Store en maken voor de laatste keer onze koffers..."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten